Tee-se-itse kiinteyttävä kasvonaamio – Kylpylätason hemmottelua kotona

Rypyt, ikääntymisen jäljet, kiinteyden menetys, luonnollisen säteilyn puute… Nämä ovat vain joitain jälkiä, jotka näkyvät ajan myötä. Jos haluat pitää epätäydellisyydet loitolla, ota selvää mitä tuotteita sinun tulisi käyttää. Tee ihonaamio kasvoillesi kotona tasoittaaksesi ihoasi ja tehdäksesi siitä nuorekkaamman.

Nuori ja terve kasvojen iho vs. rypyt

Kiinteä iho ilman ikääntymisen merkkejä voi johtua useista tekijöistä, kuten elämäntavoista, geeneistä tai syömistottumuksista. Mikä aiheuttaa juonteiden ilmestymisen kasvoihin?

  • vähäproteiininen ruokavalio saa ihon veltostumaan
  • kollageenin ja elastiinin puute ihossa
  • epäurheilulliset elämäntavat
  • liiallinen altistuminen auringonvalolle
  • stressi

Tee-se-itse ihoa kiinteyttävät kasvonaamiot

1. Porkkana- ja appelsiininaamio

Tämä on paras yhdistelmä kiinteyttä ja nuorentumista kaipaavalle iholle. Sekä porkkana että appelsiini sisältävät antioksidantteja, beetakaroteenia ja vitamiineja, jotka viivästyttävät ikääntymistä. Naamiota varten tarvitset porkkanaa, appelsiinimehua ja ruokalusikallisen hunajaa.

Pese porkkana hyvin, leikkaa se paloiksi ja sekoita se appelsiinimehuun tehosekoittimessa. Lisää hunaja ja levitä naamio koko kasvoille tai vain rypyille. Huuhtele naamio noin 15 minuutin kuluttua haalealla vedellä.

2. Tomaatti- ja sitruunanaamio

Tomaatti ja sitruuna sisältävät C-vitamiinia, joka torjuu vapaita radikaaleja, vahvistaa ihoa ja estää ryppyjen muodostumisen. Näillä ainesosilla on myös kyky kirkastaa ja ravita ihoa sekä vahvistaa verisuonten seinämiä. Hoidon tekemiseksi tarvitset 2 tomaattia, ruokalusikallisen sitruunamehua ja 2 ruokalusikallista sokeria.

Kaada kiehuvaa vettä tomaattien päälle ja kuori ne. Sekoita ne sitruunamehun kanssa. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Levitä naamio kasvoillesi ja anna sen vaikuttaa noin 15 minuuttia; huuhtele haalealla vedellä. Muista, ettet pidä sitä ihollasi liian kauan, sillä sitruuna voi ärsyttää ihoa.

3. Omena- ja meloninaamio

Melonilla on virkistävä, rauhoittava ja kiinteyttävä vaikutus. Muiden ainesosien kanssa naamio saa kosteuttavan voiman. Esimerkkejä ainesosista ovat: muutama meloninpala, puolikas omena, 2 ruokalusikallista kaurahiutaleita ja ruokalusikallinen hunajaa. Kuinka naamio tehdään? Leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi, laita tehosekoittimeen ja sekoita. Lisää kaurahiutaleet ja hunaja – sekoita uudelleen. Levitä naamio kasvoillesi ja pidä sitä noin 20 minuuttia. Huuhtele se seuraavaksi haalealla vedellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *