Kuinka saada terveet hiukset luonnollisesti?

Luonnollinen hiustenhoito on hyvä valinta, jos hiuksesi ovat viime aikoina olleet rasvoittuneet, elottomat ja latteat. Ehkä hiuksesi kaipaavat kevyempää hoitoa? Kannattaa kokeilla luonnollista hiustenhoitoa, joka takaa niiden terveyden ja upean ulkonäön. Jatka lukemista, niin saat vinkkejä uuteen hiustenhoitorutiiniisi.

Tartu luonnolliseen tai micellar-shampooseen

Luonnon shampoo tuo helpotusta päänahalle, sillä ”tavalliset” shampoot ovat täynnä silikoneja ja synteettisiä aineita, jotka antavat syvä puhdistavan vaikutuksen, mutta saattavat aiheuttaa ärsytystä. Jos päänahkasi kuivuu tai kutisee, shampoon ainesosat voivat olla syyllisiä. Tuotekertymät, pöly, ilman saasteet ja myrkyt voivat myös häiritä päänahan tasapainoa ja aiheuttaa hilseilyä tai rasvaisia hiuksia. Tarvitset tehokkaan puhdistustuotteen, kuten micellar-shampoon, joka poistaa kaikki epäpuhtaudet päänahasta. Se on samalla hellävarainen hiuksille ja päänahalle.

Käytä silikonittomia hoitoaineita

Emme yleensä mieti sen tarkemmin hoitoaineen valintaa. Huomioimme hoitoaineen vaikutukset ja lankeamme usein pakkauksen lupauksiin tai miellyttävään tuoksuun. Valitettavasti monet hoitoaineet ovat täynnä ainesosia, jotka kuivattavat hiuksia ja huonontavat niiden kuntoa sen sijaan, että parantaisivat sitä, jos käytät niitä pidemmän aikaa. Lisäksi silikonipohjaisia tuotteita on vaikea pestä pois. Valitse hoitoaine, joka ravitsee hiuksia luonnon aineiden voimalla. Kun kyse on hiuksistasi, älä koskaan tyydy vähään!

Sammuta hiustenkuivaaja ja heitä suoristusrauta pois!

Ehkä suoristusraudan pois heittäminen on jo vähän liikaa, mutta muista, että aina kun käytät suoristusrautaa, se polttaa hiuksiasi. Korkea lämpötila rikkoo disulfidisidoksia, jolloin hiusten korjaaminen on mahdotonta. Hiukset katkeavat ja vaurioituvat helposti. Säilytä suoristusrauta erityistilaisuuksia varten ja anna hiusten kuivua ilmakuivina.

Älä mene nukkumaan märillä hiuksilla

Tiesitkö, että märät hiukset vaurioituvat erityisen helposti? Voit kuitenkin pelastaa ne ikävältä kohtalolta: älä kuivaa niitä pyyhkeellä liian kovaa. Paina pyyhettä ainoastaan kevyesti hiuksia vasten, jotta se imee ylimääräisen veden. Älä vedä märkiä hiuksia selvittäessäsi niitä. Tee se varovasti ja käytä mieluiten puista leveähampaista kampaa, joka ehkäisee hiusten staattisuutta. Kun menet nukkumaan märillä hiuksilla, ne hiertyvät tyynyä vasten. Tämä vahingoittaa hiusten ulkopintaa ja tekee niistä huokoisemmat. Kaiken kukkuraksi hiuksesi eivät näytä hyvältä, kun heräät koko yön pyörimisen jälkeen. Kun haluat nukkua hiusystävällisesti, hanki silkkinen tyynyliina, joka on hiuksille sileämpi ja hellävaraisempi kuin karkea puuvilla.

Laita hiuksiisi öljyä!

Tämä on edelleen todellinen peliliike hiustenhoidossa. Hiusten öljyhoito sopii kaikille hiusten iästä, tyypistä tai väristä riippumatta! Öljyt ovat täynnä omega-happoja sekä tyydyttyneitä ja tyydyttymättömiä rasvoja. Ensin sinun on tosin tiedettävä hiustesi huokoisuus (hiusten huokoisuustestit ovat laajalti saatavilla verkossa) ja katsottava, mitkä öljyt sopivat parhaiten hiuksillesi. Hieno uutinen on se, että öljyt eivät ainoastaan tee hiuksista paremman näköiset, kosteuta tai ravitse niitä, vaan ne myös hoitavat hiuspohjaa, vahvistavat follikkeleita ja stimuloivat niiden toimintaa. Tuloksena on hiukset, jotka kasvavat terveinä eivätkä putoa ennenaikaisesti.