Kaneli kauneudenhoidossa – käyttö ja ominaisuudet

Kauneudenhoidossa tiedetään käytettävän paljon luonnollisia ainesosia. Yksi tällainen on yleisesti tunnettu kaneli. Upean tuoksun ja miellyttävän maun lisäksi sillä on useita käyttötarkoituksia ihon ja hiusten hoidossa. Katso alta, miten kaneli tarkalleen toimii ja mitkä ovat sen ominaisuudet.

Kotitekoiset ihonhoitotuotteet

Kaneli tekee kasvojen ja vartalon ihosta kiinteän ja pehmeän. Tämän lisäksi sillä on antibakteerisia ja kiinteyttäviä vaikutuksia, joten sitä voidaan käyttää myös aknealttiille ja rasvaiselle iholle. Kaneli auttaa myös pääsemään eroon hilseestä, sillä se kykenee poistamaan taudin aiheuttavan sienen. Ihonhoidossa voit myös harkita kaneliöljyä sen antioksidanttisten ominaisuuksien vuoksi.

Kanelikasvonaamio

Sekoita teelusikallinen kanelia teelusikalliseen hunajaa, kefiiriä tai piimää. Sekoita kaikkia ainesosia, kunnes niistä muodostuu paksu tahna. Levitä paksu kerros seosta ongelmallisimmille alueille (posket, leuka, nenä, otsa), kaulan ja rinnan alueella kerroksen tulisi olla ohuempi. Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhtele sitten lämpimällä vedellä. Kasvonaamion ansiosta ihosta tulee puhdas, kimmoisa ja sileä.

Lämmittävä kanelikylpy

Lisää kylpyveteesi kanelitankoja, jauhettua kanelia ja muutama tippa öljyä. Se lisää verenkiertoasi, lämmittää sinua ja puhdistaa ihoasi. Kylvyn aikana voit suorittaa hieronnan esimerkiksi pesuhanskalla. Kanelikylpy on loistava flunssasta tai nuhasta kärsiville ihmisille.

Kanelikuorinta käsille, jaloille ja huulille

Kanelia voidaan käyttää helposti käsien, jalkojen ja huulten kuorintaan. Sinun tarvitsee vain sekoittaa se sokeriin, suolaan tai muuhun rakeiseen tuotteeseen. Lisää myös kosteutta hunajalla, jogurtilla tai öljyllä. Kuorintaa tehdessäsi muista huulten ihon olevan todella herkkä.

Hoikistava vartalonaamio

Sekoita purkillinen jauhettua kanelia veteen. Lisää tahnaa kehon ongelma-alueille, kuten reisille. Kääri sitten alue kelmuun ja odota noin 20 minuuttia, huuhtele alue vedellä ja käytä vartalovoidetta. Jos haluat saavuttaa miellyttäviä tuloksia, hoito on suoritettava säännöllisesti – vähintään kerran viikossa. Kanelinaamiota ei voi käyttää, jos olet raskaana tai sinulla on suonikohjuja, kovettumia tai korkea verenpaine.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *