Ruusujuuri – antioksidanttien voima taistelussa kauniin ihon ja hiusten puolesta

Kultajuuri, ruusujuuri, arktinen juuri, kuninkaan kruunu – kaikki nämä nimet kuvaavat kasvia pienillä keltaisilla kukkasilla ja paksuilla lehdillä. Ruusujuurta on käytetty jo vuosisatoja kansanparannuksessa. Se lievittää stressiä ja uupumusta täydellisesti sekä parantaa muistia ja keskittymiskykyä. Sen sisältämät aktiiviset ainesosat kaunistavat ja nuorentavat. Mitä ainesosia nämä sitten ovat? Miksi koko maailma on yhtäkkiä kiinnostunut ei-niin-kauniista vuorikukkasista?

Ruusujuuri – kuvaus ja sisältö

Kasvi kasvaa luonnostaan kylmillä sirkumpolaarisilla alueilla, eli Pohjoismaissa, Siperiassa ja Pohjois-Amerikassa. Nimi tulee sen hennosta ja miellyttävästä tuoksusta, jonka huomaa parhaiten juuren leikkaamisen ja kuivaamisen jälkeen.

Kasvin terveysvaikutukset eivät ole mitään uutta – ne ovat olleet maapallon pohjoisosissa asuvien ihmisten tiedossa jo vuosisatoja. Kasvi on piristänyt kylmyyden piinaamia ihmisiä, vaikuttanut positiivisesti heidän ajatusmaailmaansa ja lisäksi toiminut vitamiinipommina, joka täydentää ruokavaliota täydellisesti.

Ruusujuuren sisältö on runsas ja epätavallinen: se sisältää valtavia määriä biologisesti aktiivisia ainesosia. Näitä ovat: tyrosoli, prosyanidiineja, salidrosidia, pihkaa, runsaasti flavonoideja, orgaanisia happoja, polyfenoleja ja pieniä määriä tanniineja, rasvoja, kumariineja, vahaa, sokereita sekä steroleja.

Ruusujuuri – kosmeettiset ominaisuudet

Tyrosoli ja prosyanidiinit ovat voimakkaita antioksidantteja. Ne hidastavat kudosten ikääntymisprosesseja ja neutralisoivat vapaiden radikaalien vaikutuksia. Lisäksi ne neutralisoivat keholle haitallisia, ikääntymistä ja solujen heikkoutta aiheuttavia tekijöitä (esim. ilmansaaste, huono ruokavalio, transrasva, metaboliitit, unen puute, terva-aineet ja epäterveelliset ainekset kauneustuotteissa, lääkkeissä ja ravintolisissä). Tyrosolin ja prosyanidiinien ansiosta ruusujuuri suojaa kehomme rakenteellisia proteiineja vaurioilta ja saa ihon ikääntymään hitaammin.

Flavonoidien ansiosta kollageeni- ja elastiinituotanto lisääntyy ja niiden hajoaminen estyy. Tämä tarkoittaa siis sitä, että ruusujuuri hoitaa ihon kiinteyttä ja nuorekkuutta, vahvistaa hiuksia juurista ja ehkäisee hiusten irtoamista.

Orgaaniset hapot suojaavat ihoa ja hiuksia sisäisten tekijöiden haitallisilta vaikutuksilta, ehkäisevät kuivumista ja hallitsevat solujen sisäisiä tapahtumia.

Ruusujuuri – käyttö kosmetiikkatuotteena

Keltaisen kasvin juuri on sen tärkein osa – juuresta saatua uutetta käytetään anti-age kasvovoiteissa, silmänympärysvoiteissa, shampoissa ja heikoille, väsyneille, irtoaville tai ikääntyville hiuksille suunnatuissa hoitoaineissa.

Vahvojen antioksidanttisten ominaisuuksien ansiosta ruusujuuri on korvaamaton ainesosa ”kaupunki-iholle” tarkoitetuissa tuotteissa. Se vie vapaat radikaalit mennessään, suojaa myrkyiltä, epäpuhtauksilta ja pakokaasuilta.

Juuresta uutetut antioksidantit ovat täydellisiä hiustenhoidossa – niitä kannattaakin siis etsiä hoitoaineiden lisäksi hiusnaamioista. Hiusnaamiot elvyttävät, suojaavat ja vahvistavat hiuksia.

Ruusujuuri tukee ohenevia hiuksia, jotka eivät halua kasvaa. Kasviuute stimuloi terveiden hiusten kasvua ja ehkäisee hiusten irtoamista sekä takkuuntumista. Hiuksista tulee kiiltävät, vahvat, sileät, kesytetyt ja joustavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *