Oliiviöljy hiustenhoidossa – Luonnollinen hiusöljyhoito kotona

Kotona tehtävä hiusöljyhoito on erittäin suosittu. Valitsemme yleensä valmiita hiusöljyjä tai öljysekoituksia. On olemassa tuote, joka on luonnollinen ja edullinen sekä antaa uskomattomia tuloksia. Kuinka käyttää oliiviöljyä hiusten hoidossa?

Kuinka oliiviöljy toimii?

Oliiviöljyllä on erinomaiset kosteuttavat ja suojaavat vaikutukset. Se päällystää hiukset suojakerroksella, joka antaa sileyttä ja kiiltoa samanaikaisesti. Mielenkiintoista on, että oliiviöljyn käytön jälkeen hiukset ovat paksummat, jämäkämmät (mutta silti helppo muotoilla), pehmeämmät ja tuuheammat. Oliiviöljy on yksinkertaisesti kuin tehty ohuille ja pörröisille hiuksille.

Kuinka tehdä oliiviöljyhoito hiuksille?

Kylmäpuristettu – ja siten korkealaatuisin – oliiviöljy antaa parhaat tulokset. Voit levittää sitä kahdella tavalla: märkiin tai kuiviin hiuksiin.

1. Märkä hiusöljyhoito on menetelmä, josta monet naiset pitävät, koska sen vaikutukset ovat voimakkaat. Tämäntyyppisen hoidon ansiosta hiukset saavat volyymiä ja ainesosat imeytyvät niihin paremmin. Oliiviöljyhoidolla on muutama muoto:

  • hiusöljyhoito kulhossa – täytä kulho lämpimällä vedellä ja lisää ruokalusikallinen oliiviöljyä; sekoita hyvin. Levitä seos hiuksiisi ja purista sitten ylimääräinen vesi pois. Jätä seos hiuksiin noin 25 minuutiksi ja pese hiuksesi sitten hellävaraisella shampoolla.
  • hoitoaineella tai naamiolla rikastettu hiusöljyhoito – lisää muutama tippa oliiviöljyä suosikkinaamioosi tai hoitoaineeseesi.
  • öljypohjainen seerumi – kaada 50 ml vettä ja 50 ml oliiviöljyä sumutinpulloon ja lisää (halutessasi) kaksi lusikallista hoitoainetta, naamiota tai valittua puolivalmistetta. Sekoita ainekset hyvin ja suihkuta kotitekoinen seerumi hiuksiin. Puolen tunnin kuluttua pese se pois miedolla shampoolla. Lopuksi viimeistele hoito käyttämällä jätettävää hoitoainetta tai seerumia.

2. Kuiva hiusöljyhoito vie paljon vähemmän aikaa kuin märkä versio, mutta useat naiset sanovat sen toimivan heikommin. Kuiville hiuksille tarkoitetut versiot ovat:

  • ennen pesua tehtävä öljyhoito – ihanteellinen laiskoille ja kiireisille. Levitä oliiviöljyä hiuksiisi 30 minuuttia ennen pesua tai koko yöksi (jos peset hiukset aamulla).
  • oliiviöljy silikonipohjaisen seerumin sijasta – levitä pienen pieni määrä oliiviöljyä hiuksiisi heti föönauksen jälkeen hiusten latvoihin ja pituuksiin kesyttääksesi hallitsemattomat hiukset.
  • oliiviöljy ja silikonipohjainen seerumi – kuitenkin myös näiden tuotteiden yhdistelmä suojaa hiuksia ulkoisilta tekijöiltä ja – toisaalta – ravitsee sekä kosteuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *