Näitä virheitä ei tulisi tehdä. Henna-hiusväri

Hiusten värjääminen hennalla on yhtä suosittua kuin tavalliset hiusvärit. Henna ei ainoastaan ole 100% luonnollinen väriaine, se tarjoaa myös luonnollisen näköisiä lopputuloksia. Hiusvärin muuttaminen hennalla ei kuitenkaan ole täysin yksinkertaista. Jatka lukemista ja ota selvää, mitä virheitä tulisi välttää hennan käytössä, jotta hiusväristä tulisi onnistunut.

1. Et lue sisältöä

Tämä on tavallisin virhe hennan käytössä. Lopputulos? Usein käsiin joutuu väärennettyä tai todella huonolaatuista hennaa, joka vaurioittaa hiuksia ja ärsyttää päänahkaa. Mikä pahempaa, värjäämisen tulos on täysin erilainen kuin haluttu ja pakkauksessa kuvailtu tulos. Jos ainesosia ei lue huolellisesti, on myös mahdollista että ohjeita ei myöskään tule luettua. Miksi ohjeisiin pitäisi haaskata aikaa, kun on jo kuullut tai lukenut miten värjäys toimii? Tämä strategia voi valitettavasti päätyä todella huonosti, koska kaikki nettivinkit ja ystävien vinkit eivät paranna hiuskokemusta.

2. Henna värjää kaikentyyppiset hiukset samalla tavalla

Se ei pidä paikkaansa. Värjäämisen tulos riippuu seuraavista asioista: hiusten väri ja tyyppi, hiushoidot ennen hennan käyttöä, hennan tyyppi, hennan vaikutusaika, hennan valmistelu, värjäämisen jälkeinen hiustenhoito ja hiusten yleinen kunto.

3. Hennan riittämätön valmistelu

Tämä voi johtua ohjeiden puutteesta tai huonosti kirjoitetuista ohjeista. On ymmärrettävä, että hennaa voi valmistella muutamalla eri tavalla. Jos tämän luonnollisen väriaineen päälle kaataa kiehuvaa vettä, ei voi odottaa hyviä tuloksia. Jos vettä lisää liikaa, väri ei tule tarttumaan hiuksiin ollenkaan, vaan valuu hiuksissa ilman mitään vaikutusta. Onko hennaseoksessa paakkuja? Ei niin hyvä sekään.

4. Liian vähän hennaa verrattuna hiusten pituuteen ja paksuuteen

Jos väriainetta on liian vähän, on tietenkin mahdoton värjätä hiuksia kunnolla. Jos olet aloittelija, älä pelkää käyttää runsaasti hennaa. On parempi käyttää hieman enemmän tätä luonnollista väriainetta ja saada intensiivisempi väri kuin olla ilman väriä. Muutaman käsittelyn jälkeen opit, kuinka paljon hennaa hiuksesi tarvitsevat.

5. Et ole tarpeeksi huolellinen

Tasainen väri tai intensiivinen sävy eivät ole mahdollisia, jos hennaa ei levitä hiuksiin tasaisesti. On helppoa arvata, että lopputulos tulee olemaan kaukana toivotusta jos hennaa laittaa osaan hiuksista ja osaan ei. Lisäksi päästä löytyvä väri tulee eroamaan huomattavasti toivotusta. Miten hennaa levitetään oikein? Aloita hennan levitys juurista, eli otsan rajasta ja jakauksesta. Levitä sitten väriä korvien taakse, lähelle päänahkaa ja viimeiseksi hiusten varsiin.

6. Henna vaikuttaa liian vähän aikaa tai liian kauan

On hyvä tietää, että henna voi kuivattaa hiuksia ja ärsyttää päänahkaa, jos se istuu päässä liian kauan. Väritulos tulee myös olemaan täysin erilainen ja taatusti huonompi. Sama pätee, jos väri ei saa vaikuttaa tarpeeksi kauan. Hennan tulisi vaikuttaa hiuksissa noin tunnin, ellei kyseessä ole ensimmäinen värjäämiskerta, jolloin suositellaan vain 30 minuutin vaikutusaikaa. Puoli tuntia tulisi riittää oikean värin aikaansaamiseksi heikentämättä hiuksia. Jos väri ei ole toivottu 30 minuutin kuluttua, aikaa voi luonnollisesti pidentää mutta on hyvä muistaa tarkkailla hiusten reaktioita väriin.

7. Lisäaineet hennassa

Hennan mukana voi tulla monia erilaisia aineita. Jotkut vahvistavat ja toiset heikentävät lopputulosta. Lyhyesti sanottuna, lisäaineet voivat pidentää tulosten elinaikaa, vaihtaa väriä kokonaan tai parantaa hiusten kuntoa. Ylimääräiset ainesosat voivat myös vaikuttaa pigmentit kestävyyteen, joten hiusten väri saattaa muuttua jokaisen pesun jälkeen. Päänahka saattaa myös ärsyyntyä. Tästä syystä on hyvä levittää hennaa pienelle alueelle ennen hiusten värjäämistä kokonaan.

8. Et suojaa ihoa väriltä

Henna jättää jälkiä ja ne on todella vaikea poistaa. Eniten tahra-alttiit alueet ovat: otsa, korvat, niska ja sormet. Jos tahroilta haluaa välttyä, kannattaa nämä vartalonosat peittää voiteella, öljyllä tai vaseliinilla. Käytä kumihanskoja, jotta kädet pysyisivät puhtaina.

9. Huolimaton hiuspesu ennen värjäämistä

Tali, kosmetiikkajäämät, hilse ja muut epäpuhtaudet voivat estää hennan käytön ja toivotun värin esiintymisen. Henna tunkeutuu yksinkertaisesti puhtaisiin hiuksiin paremmin ja helpommin. Ennen hennan levittämistä hiuksiin kannattaakin varmistaa, että hiukset ovat puhtaat, kuivat ja harjatut. Niiden ansiosta lopputuloksesta tulee paljon parempi ja kestävämpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *