Meikkaajan opaskirja. Miten löytää omalle iholle sopiva meikkivoide?

Monet naiset etsivät vastausta juuri tähän kysymykseen. Kestävyys, sopiva väri ja ylimääräiset ominaisuudet ovat hyvin tärkeitä. Älä huoli täydellisen meikkivoiteen löytämisestä, valitse omalle ihollesi täydellinen tuote!

Meikkivoiteen voi korvata BB-voiteella, mutta se ei peitä yhtä hyvin ja monet ominaisuudet löytyvät ainoastaan meikkivoiteesta. Tämä on kaikkein tärkein meikkituote, sillä ilman sitä täydelliseltä silmä- ja huulimeikiltä puuttuu osa. Meikkivoide tekee ihon pinnasta ja sävystä tasaisen, peittää kauneusvirheet, vähentää ryppyjen sekä värjääntymien näkyvyyttä ja vaalentaa ihoa antaen kauniin, terveen hehkun. Onnistuminen on kiinni oikean valinnan tekemisestä.

Väärin valittu meikkivoide voi tuoda täysin päinvastaisen vaikutelman. Liian vaalea tai tumma, erottuu iholla, korostaa ryppyjä ja esittelee kaikki kauneusvirheet peittämisen sijaan. Vääränlainen meikkivoide voi tehdä kenestä tahansa vanhemman näköisen ja pilata koko meikin. On hyvä tietää, miten omalle ihotyypille ja värille valitaan meikkivoide.

MITEN MEIKKIVOIDE VALITAAN?

Tämä ei ole vaikeaa, vaikka kaupoissa myydään suuria määriä eri tuotteita. Suurin osa kaupan tuotteista ovat samanlaisia ominaisuuksiltaan ja vain pakkaus sekä hinta erottavat tuotteet toisistaan. On hyvä tietää, mitä etsii, kun etsii täydellistä tuotetta itselleen. Oman (oikean) meikkivoiteen valitsemiseen tarvitaan vain kaksi askelta.

1. Valitse meikkivoiteen väri

Ennen meikkivoiteen valitsemista, määrittele ihonvärisi. Helpolta vaikuttava tehtävä aiheuttaa monille naisille paljon päänvaivaa. Ihonsävy on tärkeä osa tätä. Tiedätkö oman ihosi sävyn? Viileä vai lämmin? Jos et ole koskaan edes miettinyt asiaa, tee yksinkertainen testi. Aseta valkoinen paperi kasvojesi viereen ja määrittele, miltä ihosi näyttää päivänvalossa. Jos sävy on sinertävä tai vaaleanpunainen – sävy on viileä/kylmä. Mikäli kasvot ovat kullanväriset tai kellertävät – sävy on lämmin. Mitä teemme tällä tiedolla?

Viileän ihon meikkivoiteen tulisi sisältää hieman vaaleanpunaista ja lämpimälle ihonsävylle sopivat kullanruskea tai keltainen vivahde.

Valitsemalla omalle ihonsävyllesi sopivan meikkivoiteen, työ on jo puoliksi tehty. Muista, että eri meikkivoiteet voivat olla tummempia tai vaaleampia. Tässä kohtaa ei valitettavasti ole mitään tarkkaa sääntöä valinnan suhteen. Monet naiset valitsevat tuotteen lähes sattumanvaraisesti, kokeilemalla kaupassa olevia testereitä. Ihanteellisen meikkivoiteen tulisi olla näkymätön iholla ja sekoittua siihen saumattomasti.

HUOM.: Meikkivoiteen värin testaaminen ranteeseen tai takakämmenelle on väärä menetelmä. Tämän alueen ihonväri eroaa joskus huomattavasti kasvojen ihonväristä.

Paras tapa on levittää testattavaa voidetta leukarajasta kaulaan. Miksi sinne? Koska hyvin valittu meikkivoide ei ”leikkaa” kaulaa ja sen tulisi sopia leuan alla olevan ihon väriin. Kolmen värin kokeileminen auttaa valitsemaan sen, joka erottuu vähiten luonnollisesta ihonsävystä.

2. Meikkivoiteen valitseminen ihotyypin mukaan

Täysin eri ongelma on meikkivoiteen valitseminen ihon tarpeiden mukaan. Mikä meikkivoide tulisi valita, jotta se ei erottuisi iholla tai korostaisi kuivia läikkiä, vaan hoitaisi ihoa jatkuvasti? Ihotyyppi on toinen tärkeä askel meikkivoiteen valinnassa ja se tulisikin määritellä tarkasti. Miten voimme määritellä, jos ihomme on kuiva, öljyinen vai sekaiho? Kaikki tarvittava tieto löytyy verkosta.

 • Mikä meikkivoide sopii kuivalle iholle?
  Paras meikkivoide kuivalle iholle on E-vitamiinia sisältävä voide, jossa on antioksidanttisia ominaisuuksia ja kosteuttavia aineita. Kuivalle iholle tarkoitetut kosteusvoiteet sisältävät usein hyaluroonihappoa tai öljyjä, jotka ehkäisevät kosteuden haihtumista. Tuotteen ainesosien lisäksi koostumus on tärkeä. Kuiva iho tulee paremmin toimeen kevyiden voiteiden kanssa, jotka levittyvät helposti, imeytyvät hyvin ja eivät rasita ihoa.
 • Mikä meikkivoide sopii öljyiselle iholle?
  Kun ihon on öljyinen, tilanne on täysin päinvastainen. Tuotteen tulisi olla vesipohjainen mutta sisältää silikonipartikkeleita, jotta voide ei valu kasvoja pitkin. Parhaalla meikkivoiteella on kiiltoa vähentäviä ominaisuuksia. Tämä on mahdollista talia keräävien ainesosien sekä ihohuokosia kutistavien ja ihoa puhdistavien yrttiuutteiden (salvia tai tee) avulla.
 • Mikä meikkivoide sopii sekaiholle?
  Sekaiholle sopivan meikkivoiteen löytäminen saattaa olla vaikeaa. Ongelma on öljyinen T-alue ja muuten kuivat kasvot. On hyvä valita niin sanottu ”älykäs” meikkivoide, joka sisältää kosteuttavia ainesosia ja omaa samalla antibakteerisia ominaisuuksia sekä lievittää ihon ärsytystä. Esimerkiksi etananlimaa sisältävät tuotteet toimivat hyvin.
 • Mikä meikkivoide sopii ikääntyvälle iholle?
  Markkinoilta löytyy yhä enemmän meikkivoiteita, jotka vähentävä ryppyjen näkyvyyttä ja tarjoavat ikääntymisenvastaisia ominaisuuksia. Sääntönä ne ovat hieman kalliimpia, koska niiden on kosteutettava hyvin (ikääntyvän ihon on vaikea hallita kosteustasapainoa) sekä toimittava kohentavana tuotteena – kiinteyttää ihoa hellävaraisesti. On tärkeää, että meikkivoide sopii ihonsävylle täydellisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *