Mascaran Historia – Miten Se Keksittiin?

Ensimmäisen vuosituhannen aikana silmien rajaamiseen käytettiin kulmakarpaloita

Eletään ensimmäistä vuosituhatta. Aikana ennen meikkiä, ihmiset käyttivät erilaisia ​​keinoja rajaamaan silmänsä, luodakseen eräänlaisen naamion, joka salasi identiteetin ja entisiä odotuksia häpeälliseksi. Esimerkiksi Egyptin alkuperäiskansat puhuivat kulmakarvojen oksentamisesta, käyttämällä erilaisia ​​kasveja ja tuoksuvia öljyjä rajaamaan silmät. Toiset etniset ryhmät, kuten juutalaiset ja arabit, käyttivät rajauskynää luodakseen kulmakarvojen muotoja.

1400-luvun Savukeula – Ensimmäinen Brush-Mascara

1400-luvulla joissakin kulttuureissa alkoi kehittyä puku, joka paljastaisi silmät. Näiden kulttuurien ihmiset keksivät ratkaisun tähän uuteen estetiikkavaatimukseen. Eräänä ensimmäisiä välineitä, jotka hallitsivat tätä jenkkaa, oli savu-keula. Savu-keula oli pieni mäntykeula, jota käytettiin maalaamaan musta savu silmiin ja rajaamaan kulmakarvat. Sitä varten suosittiin toisenlaista menetelmää, jossa musta voide sekoitettiin ruokaöljyyn ja sitten taputettiin suoraan kulmakarvoihin.

Kuitenkaan, se ei tuottanut toivottua lopputulosta. Voide oli hyvin jälleen epämääräinen, ja se ei pysynyt kulmakarvoilla tai toiminut samoin kuin eye-liner. Fyysinen meikki alkoi vähitellen tulla suositummaksi, ja tähän tarpeeseen syntyi mascara.

1800-luvun Mascara – Ensimmäinen Maskaraa oli Petroleumbasierte Mascara

1800-luvun alussa, muoti alkoi vähitellen muuttua. Silmät korostettiin yhä enemmän ja fyysinen meikki alkoi näkyä yhä enemmän. Tähän tarpeeseen syntyi ensimmäinen todellinen mascara. Se valmistettiin petroolista ja rasvoista. Se oli sopiva nestemäiseksi seokseksi, ja siitä oli helppoa maalata kulmakarvoihin.

Tässä vaiheessa mascara näytti paljon eye lineriltä, ja se oli missä tahansa värissä – tuolloin tyypillisesti mustaa, musta-harmaa, musta-sininen. Se oli pysyvä, eli sen pitäisi olla helppoa pestä pois.

1920-1920 Mascara ja Naamioi

1920-luvulla, elämme enää muodin ja meikin maailmassa. Henkilöt alkoivat piilottaa ilmeitään ja luoda vakuuttavia sillä meikillä, joita heillä oli käytössä. Maskara oli tässä eräänlainen tarve. Sitä alkoi käyttää taiteellisemmin.

Lash-look oli suuri, ja naamioitua alkoivat also käyttää eroihin. Toinen tärkeä antropologinen saavutus, bieliini- kuljetus, oli suosittu, ja se antoi enemmän mahdollisuudet loistavalle, erottavalle, of tonaaliselle mascara-lookille.

1930 Mascara Kissojen Silmät

Mascaran ollessa jo suosittu ainesosa 1930-luvun meikissä, ihmiset alkoivat käyttää sitä korostamaan kissojen silmät. Tämä oli trendi, joka alkoi Amerikassa ja myöhemmin laajeni muihin maihin. Tällä tavalla trendiä alkoi myös syntyä – oli aika synthesier mascaran tehokkuutta ja ulkoasua.

Synttärit alkoivat käyttää tehokkaampia väreillä, kuten mustan sijaan joissakin sävyssä, esimerkiksi punaista, silmien monimutkaista tehostamiseen.

1940 – 1950 Heidekazu ja Maybelline

1940- ja 1950-luvulla meikkiala alkoi vähitellen kasvaa. Heidekarin uusi tuote lanseriin, Lash Luxury Ultra-Black Mascara, oli helppo levittää ja jättää silmät rajoittamatta.

Samanaikaisesti, Maybelline esitteli oman tuotteen, Maybelline tuotteen. Se oli toisaalta vähemmän allergiaa aiheuttava ja toisaalta helpompi levittää, ilman rajoitusta, ja sillä oli punertava sävy.

1960 – 1970 Mascara – Kokeile Kuten Liidut

1960-luvun puolessa välissä publiseerasi ensimmäisen vedettävän ripsivärin. Se oli Fiber-Fiber Lash Mascara ja siihen liittyi enemmän tarpeellisuutta kokeilla kuin liidut. Tämän ominaisuuden vuoksi se on edelleen yksi kulmakarvojen ja ripsien maalauksen yhteydessä käytetyistä meikkeistä. Ripsiväri myös vähensi meikin yleistä taloudellisuutta, koska maskara ei tarvitse useita värejä toimimaan paremmin tuomaan silmille luonnollisen ilmeen.

1980 – 1990 Subtilista meikkiä

Modernin maskaran taustalla on 1980- ja 1990-luvun meikki, joka näytti subtiilisti. Tähän aikaan maskara alkoi näyttää samalta kuin se näyttää nykyään.

Tällöin moderni maskara alkoi sisältämään erilaisia ​​toimintoja, kuten erilaisia ​​harjaksia ja erilaisia ​​sävyjä, jotka auttivat saamaan ilmeen eri tavoin. Näillä tekijöillä on väliainetta modernin maskaran nykyisen suosion kanssa.

1990 – 2000 Voluminoitu ja erotettu mascara – kultainen aikakausi

1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa tulivat voluminoitu ripsiväri ja erotin mascara edelleen korostamaan