Kotitekoisia keinoja kauniin ihon saamiseksi. Hiiva- ja kurkumanaamiot

homemade-beauty-tips-02Onko järkeä tuhlata rahaa erityiseen kosmetiikkaan tai kauneushoitoihin? Voit myös hoitaa kauneuttasi kotona, ihan itse. Ainesosat joita käytetään kotitekoisen kosmetiikan valmistamiseen, ovat löydettävissä helposti jokaisen keittiönkaapeista tai jääkaapista.

Aloitetaan hiivanaamiosta, joka auttaa sinua taistelussa aknea vastaan. Sillä on bakteerisia, pehmentäviä ja silottavia ominaisuuksia. Lisäksi se vähentää ärsytystä ja tulehduksia. Hiivanaamion etuihin voidaan lukea ihovammojen parantaminen ja ihon puhdistaminen saasteista. Parantumisprosessi ei aiheuta ärsyyntymistä. On mainitsemisen arvoista, että hiiva sisältää myös runsaasti vitamiineja ja muita hivenaineita. Hiivasta on löydettävissä B-vitamiineja, proteiineja, kalsiumia, rautaa ja hiilihydraatteja.

Kuinka hiivanaamio valmistetaan? Sekoita 25 grammaa tuorehiivaa lämpimään maitoon. Voit lisätä halutessasi hieman oliiviöljyä tai sitruunamehua. Seosta levitetään kasvoille, dekolteelle ja selkään. Ja kuinka tehdään naamio panimohiivasta? Neljä lusikallista panimohiivaa lisätään kahteen lusikalliseen hunajaa ja vettä. Sekoita kunnes seos on paksua ja tasaist. Laita seosta kasvoillesi, odota 15 minuuttia, ja huuhtele pois lämpimällä vedellä.

Toisena, kurkumalla on myös aknen vastaisia ominaisuuksia. Se puhdistaa, ehkäisee tulehduksia, sieniä ja sillä on antioksidanttisia piirteitä. Tämä mauste myös nopeuttaa haavojen parantumista. Se on liittolaisemme kaikentyyppistä aknea, ihon värjäymiä ja aknearpia vastaan. Muista, että kurkuma myös helpottaa auringonpolttamaa ihoa ja ärsytystä.

Kuinka kurkumanaamio tehdään? Sekoita kurkumaa, paksua jogurttia ja hunajaa 1:1:1 suhteessa. Voit lisätä ihonhoitorasvaa tai öljyä halutessasi. Levitä seos kasvoillesi siveltimen avulla tai sormin. Anna vaikuttaa noin 20 minuuttia ja pese naamio pois. Jos kurkuma värjää kasvot, pese vielä kerran. Jokatapauksessa yksi asia on varma – ei enää arpia jäljellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *