Hoitokeinot rohtuneille huulille talvella – kotikuorinnat ja naamiot

Rohtuneet, halkeilevat ja hellät huulet ovat talvinen ongelma, josta monet ihmiset kärsivät. On hyvä oppia pitämään huolta huulista, jotta voisimme nauttia pehmeistä, hyvinvoivista ja kosteutetuista huulista. Mitkä ovat tehokkaimmat tavat parantaa rohtuneet huulet talvella?

Ennen kuin lähdemme tavoittelemaan erilaisia kuorintoja ja naamioita (sekä kotitekoisia että kaupasta ostettuja), meidän tulisi miettiä huuliemme huonokuntoisuuden syytä. Tiedämme vain, että kunto pahenee syksyllä ja talvella.

Rohtuneet huulet – syyt

Monet tekijät voivat aiheuttaa huulten rohtuneisuutta, eivätkä ne aina liity syksyllä tapahtuvaan yleiseen rohtuneisuuteen. Huulet voivat itse asiassa kuivua milloin tahansa. Mikä sitten aiheuttaa huulten rohtuneisuutta? Tässä tavallisimmat syyt:

 • B-vitamiinien puute;
 • nestehukka;
 • hormonimuutokset;
 • suojan puute;
 • tuuli, aurinko tai pakkanen;
 • huulten nuoleminen ulkona.

Tiesitkö, että…?

Suosikki huulirasvasi voi myös aiheuttaa rohtuneisuutta! Miten se on mahdollista? Humektantteja sisältävät huulirasvat eivät sovi talveen – tähän aikaan vuodesta huulet tarvitsevat pehmentäviä ainesosia (öljyä, vaseliinia), jotka ehkäisevät huulten kuivuutta. Jos pehmentäviä aineita ei ole, huulet voivat kuivua entistä enemmän.

Miten hoitaa rohtuneita huulia?

Huulet, joilla on tapana haljeta ja kuivua, tarvitsevat kunnon huolenpitoa – hellävaraista, kosteuttavaa ja eri sääolosuhteilta suojaavaa huolenpitoa.

Miten ehkäisemme kuivia, rohtuneita huulia ja miten elvytämme jo rohtuneet huulet?

 1. Käytä kosteuttavaa ja hyvälaatuista huulipunaa päivittäin
 2. Käytä kuorintoja säännöllisesti (esim. viikoittain)
 3. Älä nuole huulia ulkona kylmällä säällä
 4. Vältä alkoholia sisältäviä kauneustuotteita
 5. Käytä UV-suojaa sisältäviä voiteita (myös huulirasvoja)
 6. Vältä värillisiä huulipunia huulten ollessa rohtuneet
 7. Vältä tulisia ja happamia ruokia, sillä ne voivat aiheuttaa kipua

Kotikonstit rohtuneille huulille

Halkeilevat huulet tarvitsevat kosteutusta ja elvytystä mutta myös säännöllistä rasvailua. Helpoin, edullisin ja tehokkain tapa parantaa huulet on kotona löytyvien ainesosien avulla. Parhaat tuotteet huulien kaunistamiseen ovat:

 • luonnolliset öljyt, esim. oliiviöljy, arganöljy;
 • kasviöljyt, esim. karitevoi, kookosöljy;
 • hunaja (antibakteerisia vaikutuksia);
 • aloe vera geeli;
 • kurkku (sisältää C-vitamiinia ja vettä);
 • kerma tai juustomassa.

1. Kotitekoisen sokerikuorinnan resepti

Paras tapa saada kuivat huulet parantumaan on kuorinta. Sen voi tehdä ihan itse. Kotitekoisen kuorinnan tekemiseen tarvitaan teelusikallinen sokeria ja teelusikallinen hunajaa tai luonnollista öljyä. Hiero huulia sekoituksella. Huuhtele pois ja suojaa huulet huulirasvalla.

2. Reseptejä kotitekoisiin naamioihin

 • Avokado huulinaamio
  Avokado on täyteläinen hedelmä, joka sisältää seitsemää vitamiinia ja runsaasti välttämättömiä tyydyttymättömiä rasvahappoja. Tämän ansiosta se ravitsee ja elvyttää rohtuneita huulia täydellisesti. Murskaa hedelmä, sekoita joukkoon öljyä ja anna tahnan vaikuttaa huulilla hetki.
 • Naamio hunajalla, kermalla ja juustomassalla
  Toinen vaihtoehto on sekoitus tahnaa ja hunajaa. Molemmat ainesosat on sekoitettava ja seosta laitetaan paksu kerros huulten päälle. Naamio toimii vain, jos sitä ei syö, joten hillitse itsesi ja anna tahnan vaikuttaa noin puoli tuntia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *