Hampaiden valkaisu luonnollisesti kotona

Miten saada valkoiset hampaat nopeasti ja kotoa poistumatta? Ennen kuin laitat pienen omaisuuden hammaslääkärin suorittamaan valkaisuun, tutustu muutamaan kotikonstiin, joiden avulla voit nauttia kirkkaammasta hymystä. Kuinka saada valkoisemmat hampaat viikossa? Onko hampaiden valkaisu mahdollista vain pelkillä kotikonsteilla? Jatka lukemista ja ota selvää.

Miksi hampaat kellastuvat?

Aloitetaanko ensin ihan perusasioista? Jos haaveilet valkoisista hampaista, sinun on ensin opittava ymmärtämään paremmin, mikä tai mitkä asiat tekevät hampaista kellertävät. Näin pystyt jatkossa välttämään tekijöitä, jotka vaikuttavat negatiivisesti hampaidesi sävyyn. Hampaiden väri voi muuttua seuraavista syistä:

 • plakki
 • ikä
 • jotkin lääkkeet (esim. allergialääkkeet, korkeaa verenpainetta aiheuttavat lääkkeet, antibiootit)
 • jotkin hammashoitotuotteet
 • kahvin, teen ja energiajuomien runsas juominen
 • tupakointi
 • huono suuhygienia
 • jotkin elintarvikkeet (mustikat, karhunvatukat, punajuuret).
 • liikaa fluoria

MINI-OPAS: HAMPAIDEN VALKAISU KOTONA

1. Ruokatuotteet, joilla saat valkoiset hampaat

Onko kukaan koskaan suunnitellut ruokavaliota valkoisempien hampaiden saamiseksi? Taatusti joku on joskus tehnyt niin, ja vaikutukset ovat todistetusti vakuuttavia. Suurin osa tällaisista ruokavalioista koostuu hedelmistä, jotka sisältävät happoja, joilla on hampaita kirkastava vaikutus. Sitruuna on klassikko. Jos juot jatkuvasti kotitekoista limonadia (vettä + sitruunamehua), huomaat pian hampaidesi muuttuvan paljon valkoisemmiksi. Mitkä muut ruoka-aineet voivat saada hymysi valkeaksi?

 • Mansikat
  Nämä punaiset, makeat marjat sisältävät runsaasti omenahappoa, jonka tiedetään hoitavan ja kirkastavan hampaiden värimuutoksia. Miten sitten sinun pitäisi hyödyntää mansikoita saadaksesi valkoisemmat hampaat? Kokeile viipaloida kokonainen mansikka kahteen osaan, ota jompikumpi käteesi ja ala liu’uttaa sitä pitkin hammasrivistöäsi.
 • Pähkinät ja siemenet
  Esimerkiksi kurpitsan, auringonkukan ja seesaminsiementen koostumus on täydellinen poistamaan kiilteeseen ilmestyneitä värjäytymiä, jolloin saat valkoisemman hymyn.
 • Ananas
  Tämä on ehdottomasti meidän suosikkimme hampaiden valkaisuun. Ananas sisältää bromelaiinia, joka toimii luotettavana liittolaisena taistelussa terveiden hampaiden puolesta (se torjuu muun muassa myös reikiintymistä), jättää hampaat valkoisemmiksi ja ehkäisee hampaiden värjäytymistä.

2. Muita helposti saatavilla olevia aineita, joilla saat valkoiset hampaat

 • Ruokasooda & sitruuna valkoisempiin hampaisiin
  Tämä yhdistelmä vaikuttaa täydelliseltä kaksikolta hampaiden valkaisuun! Sekoita ripaus ruokasoodaa teelusikalliseen sitruunamehua. Levitä tahna sitten hampaille ja aloita hampaiden harjaus aivan kuin tekisit sen tavallisella hammastahnalla. Käytä tätä hoitoa viikoittain.
 • Omenaviinietikka valkoisempiin hampaisiin
  Omenaviinietikalla huuhtelu tappaa bakteerit ja auttaa sinua poistamaan hampaiden värjäytymiä. Käytä sitä joka aamu ennen hampaiden pesua.
 • Aktiivihiili valkoisempiin hampaisiin
  Aktiivihiili on suorastaan ihmeellinen aine! Se ei ole myrkyllistä, se on täysin turvallista ihmisen elimistölle ja se on myös uskomattoman tehokas, kun sitä käytetään hampaiden valkaisuaineena. Mikä yllättävintä, aktiivihiili ei vahingoita lainkaan kiillettä, koska se ei ime mineraaleja, joista hampaat on tehty – yksinkertaisesti muotoiltuna, aktiivihiili ei vaikuta hampaiden rakenteeseen. Miten hampaat sitten saadaan valkoisemmiksi aktiivihiilen avulla? Sen käyttö on todella yksinkertaista! Ota yksi pilleri aktiivihiiltä, murskaa se ja yhdistä tilkka vettä. Levitä tätä mustaa tahnaa hampaillesi ja anna sen vaikuttaa 3-4 minuuttia. Huuhtele suu sen jälkeen huolellisesti ja harjaa hampaat tavallisella hammastahnalla. Voit käyttää aktiivihiiltä kerran tai kaksi kertaa viikossa.
 • Ruokasooda valkoisempiin hampaisiin
  Ota tavallinen hammasharja, laita siihen ripaus ruokasoodaa ja aloita hampaiden harjaus – harjaa hampaita muutaman minuutin ajan. Toinen idea hampaiden valkaisemiseen ruokasoodan avulla liittyy sen sekoittamisesta vetyperoksidiin. Käytä tätä tahnaa hampaiden harjaamiseen 3-4 minuutin ajan, huuhtele suu ja käytä sen jälkeen tavallista hammastahnaa.
  Huomautus: Ruokasoodalla on voimakas vaikutus, joten on hyvä muistaa, että sen liiallinen käyttö voi vahingoittaa kiillettä. Hampaidesi turvallisuuden vuoksi käytä ruokasoodatahnaa korkeintaan kerran viikossa.
 • Kurkuma valkoisempiin hampaisiin
  Tällä itämaisella mausteella on sienitautia ja bakteereja tuhoavia vaikutuksia. Koska sen on todistettu pystyvän kirkastamaan kiillettä, voit yhdistää ripauksen kurkumaa suosikkihammastahnasi kanssa ja harjata hampaat sillä kahdesti viikossa. Toinen vaihtoehtoinen ratkaisu on kurkuman sekoittaminen kookosöljyyn. Halutessasi voit rikastuttaa tätä kotitekoista valkaisevaa hammastahnaa kahdella pisaralla virkistävää mintun eteeristä öljyä.