5 minuutin meikki! Miten meikata myöhästyneenä?

Aamut ovat usein vaikeita. Jatkuvassa kiireessä eläminen tekee edes muutaman minuutin meikkaamisesta vaikeaa. Lue, miten meikin voi tehdä 5 minuutissa virheettömäksi ja kauniiksi ajasta huolimatta.

Miehet eivät varmaan ymmärrä sitä, mutta häikäisevä ulkonäkö vaatii vaivaa ja… aikaa. Ammattimeikkaajalla kestää noin tunti tehdä kokonainen meikki. Miten meikkaamiseen pitäisi panostaa tunti näin kiireisellä elämällä? Ei tarvitsekaan, sillä meidän ei tarvitse tehdä koko meikkiä päivittäin.

Välittömät ja pikaiset ratkaisut ovat pakollisia unikeoille, jotka nousevat sängystä ihan liian myöhään. Jokainen nainen viettää 15-25 minuuttia aamurutiinien ja meikin parissa. Miten tämä onnistuu, kun käytettävissä on vain muutama minuutti? Ratkaisuja siihenkin löytyy aina.

Voiko vain 5 minuutissa meikata?

Tietenkin voi. Täytyy vain minimoida käytettyjen tuotteiden määrää ja käyttää meikkitekniikkoja, jotka eivät vaadi keskittymistä ja todella tarkkaa toimintaa. Täydellinen eyeliner tai contour eivät ole vaihtoehtoja tässä tapauksessa. Nopeassa meikissä on kyse väsymyksen merkkien piilottamisesta, ihon värin tasoittamisesta ja kauneuden korostamisesta ilman useita kerroksia meikkivoidetta ja luomiväriä.

5 minuutin meikki – ei kaikille

Valitettavasti nopea 5 minuutin meikki ei sovi kaikille. Pääasiassa siksi, että kaikkia epätäydellisyyksiä ei saa peitettyä ja kasvoja kavennettua vain viidessä minuutissa. Tämän takia seuraavat vinkit ovat sopivia suhteellisen terveen ihon omaaville – ei aknea, ei tummia silmänalusia, ei silmäpusseja, ei huomattavia värjääntymiä.

Miten meikki tehdään 5 minuutissa?

Tarvitset seuraavia tuotteita:

  • kevyt meikkivoide tai BB-voide;
  • mineraali-, riisi- tai bambupuuteri;
  • hellävarainen sivellin poskille;
  • tuuheuttava ripsiväri;
  • neutraalin värinen huulipuna.

5 minuutin meikissä on omat sääntönsä. Aikaa ei ole paljon, joten valtavalle sivellinsetille ei ole tarvetta. Teemme lähes kaiken omilla sormillamme tai meikkisienellä. Tässä viisi tärkeintä kohtaa päivittäiseen meikkiin.

1 minuutti – levitä meikkivoide

Vaikka aikaa ei olisikaan, älä luovu meikkivoiteesta. Valitse kevyt tuote hoitavilla ainesosilla tai vaihda se suosikki BB-voiteeseesi. Levitä sitä kasvoille ja taputtele sormilla tai meikkisienellä. Muutamalla nopealla silauksella ihonsävy on tasainen, pienet kauneusvirheet ovat piilossa ja kasvot ovat eloisammat.

2 minuuttia – aseta puuteri

Meikkiä ilman puuteria ei tulisi olla. Mineraali-, bambu- tai riisipuuteri on hyvin kevyt, joten pakkelimaista tulosta ei synny. Ota vähän puuteria puuterihuiskaan tai tuuheaan siveltimeen ja vähennä tai lisää kasvojen kiiltoa (riippuen valitsemastasi puuterista).

3 minuuttia – lisää poskipunaa

Sileä ja yksivärinen iho voi näyttää lattealta. Valitettavasti 5 minuutin meikissä on rajoituksensa – ei ole aikaa contourille tai korostuksille. Tässä tapauksessa poskipuna voi pelastaa päivän. Korosta poskia suosikkisävyisellä poskipunallasi, joka sopii ihonväriisi (viileät ja hennot sävyt toimivat parhaiten). Poskipunaa voi myös laittaa luomiin luomivärin sijaan. Tällä tavalla kasvoihin saa myös nuorekkaan ja raikkaan ulkonäön terveellä värillä.

4 minuuttia – ripsivärin aika

Ripsiväri korostaa kauneutta parhaiten. Käytä pituutta ja paksuutta antavaa ripsiväriä, sillä tuuheat ripset saavat silmät näyttämään suuremmilta ja avonaisemmilta. 5 minuutin meikissä muuta ei tarvitakaan.

5 minuuttia – korosta huulia

Omista viimeinen minuutti huulillesi. Ravitse niitä ja lisää vähän väriä. Kun aikaa ei ole paljon, kannattaa valita neutraali, hento väri huulipunalle. Tällä tavalla ei tarvitse huolehtia tarkasta levityksestä tai huulien rajaamisesta. Jotta huulipunaa ei alkaisi kertymään huulien kulmiin päivän aikana, laita väriä huulen keskiosaan ja levitä sitä sormella kulmia kohti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *