Porkkanaöljy: hyödyt iholle ja hiuksille

Porkkanaöljy (INCI: Daucus Carota Sativa <<Porkkanaöljy>>) on todellakin jotain ihmeellistä. Sillä on elävä oranssi väri ja todella ominainen tuoksu, jota monet pitävät kiehtovana ja houkuttelevana. Se erottuu muista kosmeettisista öljyistä suuren beetakaroteenipitoisuutensa ja hiusten ja ihon parantamisesta tunnettujen ravintoaineiden ansiosta. Seuraavaksi kerromme, miten porkkanaöljyä käytetään.

Kenelle porkkanaöljy sopii?

Rauhoittavan vaikutuksensa ansiosta porkkanaöljy sopii herkälle, kuivalle ja ärsytykseen taipuvaiselle iholle. Tätä oranssia kosmetiikkaöljyä voidaan käyttää myös kypsän ihon hoitoon ensimmäisten ikääntymisen merkkien (esim. roikkumisen) torjumiseksi. Se ei ole raskas eikä komedogeeninen, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää rasvaiselle iholle, joka tuottaa liikaa talia ja hallitsematonta kiiltoa. Mielenkiintoista on, että porkkanaöljy tuo helpotusta auringonpolttamaan ja palaneeseen ihoon sekä vähentää erilaisia pigmenttiläiskiä. Se on laajalti tunnettu myös siitä, että se pystyy suojaamaan ihoa epäsuotuisilta sääolosuhteilta, kuten voimakkaalta tuulelta, polttavalta auringolta, pakkaselta ja jopa UV-säteilyltä.

Porkkanaöljyn edut

  • korjaa ihoa
  • täydentää kuivaa ihoa kosteudella
  • rauhoittaa ja tasoittaa ärtynyttä ihoa
  • auttaa vähentämään ryppyjä
  • hidastaa ikääntymistä
  • tasoittaa ihon sävyä
  • vaikuttaa tulehdusta ehkäisevästi

Mitä porkkanaöljy sisältää?

Mitkä aineet tekivät porkkanaöljystä niin poikkeuksellisen? Ensinnäkin se on runsas edellä mainitun beetakaroteenin lähde. Lisäksi tämä luonnosta peräisin oleva kosmeettinen öljy on täynnä A-, E-, B1-, B2- ja C-vitamiineja. Steariinihappo, linolihappo ja palmitiinihappo ovat kolme tärkeintä happoa, jotka hallitsevat muiden porkkanaöljyn sisältämien happojen joukossa.

Miten porkkanaöljystä saa kaiken hyödyn irti?

Yksi porkkanaöljyn yleisimmistä käyttötarkoituksista on hiusten haaroittumisen ehkäisy. Voit myös levittää osan öljystä käsiin tavallisen käsivoiteen sijaan ja hieroa sitä myös kynsiin. Korkean B-vitamiinipitoisuutensa ansiosta tämä appelsiinikosmetiikkaöljy korvaa täydellisesti erilaiset hoitoaineet, joita käytetään hiusten ja kynsien parantamiseksi. Sen lisäksi voit levittää porkkanaöljyä kasvoille, kaulalle ja rintakehälle aina, kun et halua käyttää näille ihoalueille suunniteltuja tavallisia voiteita. Ne, jotka pitävät DIY-kosmetiikasta, voivat tarttua porkkanaöljyyn valmistaakseen räätälöityjä kotisavinaamioita. Koska porkkanaöljy sisältää runsaasti beetakaroteenia, se tarjoaa täysin luonnollisen vaihtoehdon kaupallisille itseruskettaville tuotteille. Lopuksi se toimii myös hyvin rusketuksen jälkeisenä kosmetiikkana.

Mitä käyttäjät sanovat porkkanansiemenöljystä?

Useimmat käyttäjät sanovat, että porkkanaöljy on täydellinen kesäkosmetiikka. Se paitsi rauhoittaa ja hoitaa ruskettunutta ihoa myös tuo esiin rusketuksen luonnollisen sävyn. Jotkut naiset tykkäävät lisätä muutaman pisaran porkkanaöljyä kasvovoiteisiin ja vartalovoiteisiin. Se on tunnustettu myös kuivien ja vaurioituneiden hiusten latvojen ravinnon lähteenä.