Miten rapsiöljyä käytetään

Rapsiöljy parantaa hiusten ja päänahan kuntoa – se taistelee hilsettä ja hiustenlähtöä vastaan sekä ehkäisee kaksihaaraisia. Sitä voi käyttää yksin tai yhdessä muiden öljyjen kanssa. Rapsiöljyä voi käyttää monella eri tavalla päivittäisessä hiustenhoidossa, etenkin sen luonnollisesti elvyttävien ja kuntoa parantavien ominaisuuksien ansiosta. Lue lisää rapsiöljyn hyödyistä hiuksille.

Miten rapsiöljyä voi käyttää hiustenhoidossa?

1. Hiusten öljyäminen sileyden ja yleiskunnon parantamiseksi

Ensin on sekoitettava yhtä paljon rapsiöljyä ja oliiviöljyä keskenään, noin 2-3 ruokalusikallista per öljy. Tämän jälkeen öljyt asetetaan kulhoon ja sisältö lämmitetään kevyesti. Tällä tavalla öljyseos muuttuu juoksevammaksi ja seurauksena sitä on helpompi käyttää. Oliiviöljyn voi myös vaihtaa kookosöljyyn, jos haluaa.

Seosta kannattaa levittää vanulappujen avulla – vanulappu pistetään öljyseokseen ja sen jälkeen seosta levitetään päänahkaan ja hiuksille. Tätä suositellaan erityisesti kuivien hiuksien omistajille. Hiusten öljyämisen vaikutuksia voi vahvistaa hieromalla päänahkaa noin 10 – 15 minuuttia. Öljyseos jätetään hiuksiin noin 2-3 minuutiksi. Käsittelyn jälkeen hiukset voi pestä, mielellään miedolla shampoolla.

Pelkkää rapsiöljyä voi myös levittää hiuksiin ja päänahkaan. Öljyä lämmitetään, kunnes koostumus on tasainen. Tämän jälkeen öljyä levitetään hiuksiin ja päänahkaan hellävaraisesti hieroen. Lopuksi hiukset voi kääriä pyyhkeeseen tai suihkumyssyyn 20-30 minuutiksi, jonka jälkeen hiukset huuhdellaan huolellisesti.

2. Rapsiöljy vs. hilse

Rapsiöljy taistelee hilsettä vastaan, kun sitä sekoittaa teepuuöljyyn tai risiiniöljyyn. Koska rapsiöljy toimii pohjaöljynä, sitä tulisi olla enemmän kuin toista öljyä. Öljysekoitus lämmitetään kevyesti ennen käyttöä. Seosta voi käyttää jopa 3-4 viikon ajan.

3. Rapsiöljy hiusten ohenemiseen

Hiustenlähtö on tavallinen ongelma monella eri syypäällä, esimerkiksi vitamiinien puute tai erilaiset sairaudet. Oli ongelman lähde sitten mikä tahansa, sen voi ratkaista kotona – muun muassa käyttämällä rapsiöljyä.

Hiustenlähdön vähentämiseksi rapsiöljy sekoitetaan yhtä suureen määrään oliiviöljyä tai manteliöljyä. Seosta voi vahvistaa eteerisillä öljyillä, esimerkiksi laventeliöljyllä, santelipuulla tai sitruunaöljyllä tuoksun antamiseksi. On hyvä muistaa, että lämmitettynä öljyseos vahvistaa hiuksia. Päänahan säännöllinen hieronta öljyämisen yhteydessä parantaa verenkiertoa hiusjuurissa ja tarjoaa niille arvokkaita ravintoaineita.

4. Hiuksia kosteuttava naamio rapsiöljyllä

Rapsiöljyssä on monia hoitavia ominaisuuksia ja samalla se tukee iho-ongelmien hoitoa. Lisäksi sitä voi käyttää kemikaalisesti ja termisesti ylikäsiteltyjen hiusten elvyttämiseen ja kosteuttamiseen. Hoito toteutetaan sekoittamalla kolme ruokalusikallista rapsiöljyä manteliöljyyn tai teepuuöljyyn. Sekoitus lämmitetään hellävaraisesti, levitetään hiuksiin ja hiukset peitetään puuvillaliinalla. Öljy saa vaikuttaa hiuksissa 1-2 tuntia, jonka jälkeen se pestään pois miedolla shampoolla.

5. Hiusnaamio rapsiöljyllä, oluella ja kananmunilla

Olut on juotava alhaisella alkoholipitoisuudella, jota käytetään usein hiustenhoidossa. Miksi? Olut tukee hiuskasvua! Tästä syystä rapsiöljystä ja kaljasta tehty hiusnaamio vahvistaa ja elvyttää hiuksia tehokkaasti. Hiusnaamio valmistetaan sekoittamalla puoli lasillista olutta ruokalusikalliseen rapsiöljyä ja kananmunan keltuaiseen. Koko seos levitetään hiuksiin ja jätetään vaikuttamaan 10-15 minuutiksi, jonka jälkeen se huuhdellaan pois kylmällä vedellä. Parhaiden tulosten saamiseksi naamiota tulisi käyttää säännöllisesti.

6. Ravitseva hiusnaamio rapsiöljyllä

Tehokkaasti ravitsevan hiusnaamion tekemiseen tarvitaan muutama ruokalusikallinen rapsiöljyä, puolikas banaani ja muutama tippa hunajaa. Koko yhdistelmä sekoitetaan sileäksi massaksi ja levitetään hiuksiin, hiukset kääritään pyyhkeeseen ja hiukset huuhdellaan kylmällä vedellä n. 45 minuutin kuluttua. Naamion kosteuttaa hiuksia tehokkaasti ja tarjoaa kasvamiseen tärkeitä proteiineja hiuksille.

7. Hiusnaamio rapsiöljyllä ja majoneesilla

Rapsiöljystä saa vielä yhden hiusnaamion – majoneesilla. Naamion tekemiseen sekoitetaan yhtä paljon öljyä ja majoneesia. Ihanteellisen tuloksen saa lisäämällä naamioon vielä iltahelokkiöljyä. Tuoksusta saa miellyttävämmän muutamalla tipalla valittua eteeristä öljyä. Kun ainesosat on sekoitettu huolellisesti, seos hierotaan hiuksiin, hiukset kääritään pyyhkeeseen tai suihkumyssyyn ja seos saa vaikuttaa 2-3 tuntia. Tämän jälkeen hiukset pestään huolellisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *