Kuinka pitää kädet ja kynnet upeina?

Kädet ovat se osa kehoamme, joka altistuu ulkopuolisille haittatekijöille herkimmin ja jota vaatteet vain harvoin peittävät, joten ne on ehdottoman tärkeää pitää siistinä. Käsien iho vaurioituu ja vahingoittuu helposti. Mitä voit tehdä niiden eteen ylpeilläksesi terveellä, sileällä iholla?

Kädet ovat jatkuvasti alttiina muun muassa epäsuotuisille sääolosuhteille. Haitallinen UV-säteily nopeuttaa ihon ikääntymisprosessia. Muista tarjota käsillesi siis myös asianmukaista suojaa.

Miten käsien ihoa hoidetaan?

Koska kädet ja kynnet vaurioituvat helposti, on syytä muistaa muutama perussääntö ja varotoimenpide. Ensinäkin sinun tulisi kosteuttaa käsiäsi mahdollisimman usein. Pidä aina käsivoidetta saatavilla ja varmista, että se sisältää runsaasti vitamiineja sekä rauhoittavia ja suojaavia ainesosia. On tärkeää, että voide sisältää ureaa, A- ja E-vitamiineja sekä aurinkosuojan. Levitä kosteusvoidetta jokaisen käsienpesun jälkeen ja käytä vain mietoja saippuoita, jotka eivät järkytä pH-tasapainoa.

Myös kuorintavoiteet ovat käteviä, ja voit tehdä niitä itse kotona. Muista siivotessa laittaa kumikäsineet käteesi, jotta iho joutuu mahdollisimman vähän kosketuksiin pesuaineiden kanssa siivouksen aikana.

Kynsien hoito

Pidä kynnet kosteutettuina! Etsi ennen kaikkea tuotteita, jotka kosteuttavat niitä sisältäpäin. Laita myös suojakäsineet käteen, jotta vältät kynsilaattojen vaurioitumisen kotitöitä tehdessäsi. Jos teet manikyyrin, käytä aina laadukkaita tuotteita. Käytä paperista tai lasista kynsiviilaa, sillä metalliset työkalut saavat kynnet halkeilemaan. Kynsiä kovettavia tuotteita ei kannata myöskään väheksyä. Pääasia on, että muistat ravita ja suojata kynsiä säännöllisesti.

Terveet kynsinauhat tekevät olemuksestasi aina huolitellumman, joten siksi niitä on tärkeää hoitaa oikeilla tuotteilla. Kannattaa hyödyntää tuotteita, jotka pehmentävät niitä, ja käytä sitten kynsien hoitoon suunnitteltua työkalua, jolla voit varovasti työntää kynsinauhoja takaisin paikoilleen. Hiero tämän jälkeen puhdasta kasviöljyä kynsiin ja ihoon. Levitä vielä hieman vaseliinia pitämään kynsinauhat kosteutettuina. Kuiva, eloton iho ei vain yksinkertaisesti näytä hyvältä.

Olisi hyvä myös käydä aika ajoin kauneushoitolassa teettämässä ammattimainen manikyyri, jotta saat kynnet täydelliseen muotoon, ja jotta voit ylläpitää niiden muotoa helpommin kotona.

Manikyyri

On monia tapoja luoda täydellinen manikyyri. Jos kaipaat edullista vaihtoehtoa, tee manikyyri itse kotona. Tarvitset vain muutamia välttämättömiä tarvikkeita, kuten topsipuikkoja, kynsinauhan työntäjän, kynsinauhoja pehmentävän hoitotuotteen, kynsiviilan sekä vedellä ja saippualla täytetyn kulhon. Puhdista kynsilaatta huolellisesti. Seuraavaksi viilaa kynnet ja työnnä kynsinauhat takaisin paikoilleen. Levitä pohjalakka, sen jälkeen kynsilakkaa ja sitten vielä päällyslakka, ja se on siinä!

Jokainen nainen haaveilee siisteistä käsistä ja kynsistä. Hemmotteleva manikyyri kohottaa myös yleisesti mielialaa, joten rentoudu ja säästä aikaa. Sinun ei tarvitse välttämättä teettää manikyyria kosmetologilla. Kokeile käsien ja kynsien hoitoa kotona: valmista kuorinta-aine itse, kokeile nestemäistä parafiinihoitoa ja hemmottele käsiäsi kosteuttavilla käsineillä. Muista poistaa ensin vanha kynsilakka, liota kynsiä hetki lämpimässä vedessä ja levitä vasta sitten nestemäinen parafiini käsiisi ja kokeile sen jälkeen kosteuttavia käsineitä. Voit myös rasvata kätesi huolella ja suojata ne puuvilla käsineillä. Supersileät, ihanat kädet ja kynnet ilahduttavat sinua seuraavana päivänä.